Garrotxa.info Logo

Previsió del temps a la Garrotxa

Previsió del temps a la Garrotxa - Previsions meteorològiques Garrotxa.

El model matemàtic GFS és un dels que tenen millor reputació i un bon grau d'utilització entre els professionals de la meteorologia. A continuació enganxem el EpsGrama del GFS a Olot, que cal aprendre a llegir : Línia inferior (precipitació), la superior és la temperatura a uns 1600 metres (aproximadament.).  Cada línia és una sortida del mateix model GFS amb alguns paràmetres modificats.  La longitud i latitud del punt modelitzat és Garrotxa, així que aquí tenim un bon gràfic que ens permet tenir una base per elaborar les nostres pròpies  previsions meteorològiques de la Garrotxa.

  • La línia verda és la previsió de temperatura a uns 1.600 metres (850h Pa) a la Garrotxa.
  • La línia vermella: És la temperatura mitjana dels darrers anys per aquelles dates..
  • Les línies de la part baixa indiquen la previsió de precipitació, ja sigui pluja o neu. 
  • Hi ha moltes línies de cada sèrie de pluja i temperatura. Això és perquè el mateix model s´executa amb diferents paràmetres i configuracions, si coincideixen la majoria de línies és un indici de que la previsió és fiable, si totes indiquen coses diferents, la previsió és incerta..

 

Previsió de fenòmens severs a la Garrotxa,  Estofex.

Estofex ens indica el perill de que es produeixin fenómens severs i tempestes a les zones delimitades per les línies de diferents colors.  Els colors vermell, taronja i lila indiquen nivells de risc i severitat dels fenòmens meteorològics extrems, com poden ser les pedregades, tempestes molt violentes, grans ventades, tornados, nevades de gran gruix o pluges torrencials...

Fórums de seguiment del temps i previsions automàtiques.

Si encara tens ganes de seguir mirant la previsió, aquí tens un fòrum de aficionats al temps, així com un diagrama de previsió numèrica per la Garrotxa. Pots afegir a comentaris de l'article els continguts que també t'agradaria incloure en aquesta web.

Article compartit per Albert Terradellas Brugada. Em vols afegir a Facebook?