Garrotxa.info Logo

La marxosa 2014

La marxosa de Castellfollit de la Roca, 11 de Maig de 2014.

Marxosa 2014 a Hormoier“La marxosa” és la marxa popular de la gent de Castellfollit de la Roca, organitzada per la comissió organitzadora de “La Marxosa” i l’ajuntament del poble de Castellfollit de la Roca. La gent de la marxosa es volen portar a trepitjar “terra aspre i de mala petja”, així que aquest any la marxa començarà al petit poble d´Oix, al cor de l´Alta Garrotxa.

La sortida de la marxa circular es donarà a la plaça d´Oix i podrem deixar i recollir els cotxes al camp de futbol del poble.  Les inscripcions es podran fer a partir de les 6h15m i a les 7h es donarà la sortida de la que ja serà la vint-i-tresena edició. Per cert, el preu de la inscripció és popular, 5 euros, i la organització ha deixat la web de contacte www.aspresxtrem.com.

Fotos de la marxosa 2014.

Eren les 6 del matí i ens aixecavem del llit a Olot amb un fort xàfec i sentint tronar, un dels 3 que anavem a caminar decideix tirar-se enrere, i aquí finalitza la nostra Marxosa 2014, ja que era qui duia el cotxe. El cert és que tampoc vam insistir. Per sort hi ha valents, valents com els organtizadors que la van fer malgrat la tempesta i valents com en LLorenç Gallego Mateu, que es va plantar a la caminada, la va completar tirant fotografies i ens les ha compartit per tal que les ensenyem i tots les gaudim. Així doncs, gràcies LLorenç.

El recorregut de la marxosa ens porta al Bestracà i Hormoier.

La organització ens dona tots els detalls de la ruta, que te com a punts més destacats el cim del Bestracà i les seves vistes panoràmiques, així com la sempre encantadora vall d’Hormoier, que a la tardor es fa simplement imprescindible de visitar.

Marxosa de Castellfollit

Podeu veure tot el recorregut, el plànol i les indicacions que ha deixat la organització de la marxosa al següent document PDF que comparteix  el colectiu d' AspresXtrem. http://www.aspresxtrem.com/images/stories/pdf/La%20Marxosa14.pdf

Caminaires contra el despertador a la marxosa 2014.

Permeteu-nos una opinió personal al respecte abans de continuar, companys organitzadors de les marxes populars de la Garrotxa en general, sou els culpables de les migdiades que ens marquem els diumenges a la tarda al sofà. Ser abans de les 7h a Oix venint d´Olot o rodalies és per odiar el despertador a no ser que un faci la vida de gallina. Va, no us molesteu, que és broma… i serem abans de les 7, que s’ho val, tot i que algun company segur que se’ns espanta al calcular l’hora a la que s’ha de llevar. Per animar al personal aguanyar la lluita contra el despertador deixem una galeria de fotos de la preciosa vall d'Hormoier a la tardor.

I ara una de calenta, ens encanta la feinada que fa la gent de la marxosa al etiquetar totes les plantes, arbres i flors d’interès que anem trobant al llarg del recorregut. Molt bona feina digne d´elogi i altament pedagògica.

La marxosa en edicions anteriors i les seves fotos.

Per acabar volem compartir l´àlbum de fotos que vam fer l'any passat a la marxa, que lògicament tenia un recorregut ben diferent.

No espereu massa d'aquest àlbum ja que en aquella ocasió vam fer la ruta corrents.